Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran
Fitness Tyran


Žijte - nepřežívejte!!!

Co by jste měli vědět, než se rozhodnete navštěvovat fitness centrum


Zaměříme-li se na posilování, je důležité najít si fitness, které je vybaveno dostatečným počtem kvalitních posilovacích strojů a činek. Začínat by jste měli vždy s osobou, která má již s posilováním dlouhodobé zkušenosti, nejlépe tedy s vyškoleným trenérem. V každém dobrém fitness centru je takový trenér k dispozici a základní informace by vám měl poskytnout zdarma. Já vám ale doporučuji zaplatit si několik soukromých tréninků, protože posilování je poměrně technicky náročné. Určitě se vám vyplatí, aby se vám trenér věnoval v začátcích invidiuálně, alespoň do té doby, než budete techniku cvičení dobře ovládat.

Jak poznáte dobrého trenéra? Dobrý trenér by měl nejprve zjistit, jak jste na tom po zdravotní a fyzické stránce a měl by se vás zeptat co od cvičení očekáváte, jaký máte cíl. Poté by vám měl vysvětlit jakým způsobem a za jakých podmínek se k tomuto cíli dostanete. Podle toho přizpůsobí váš trénink, poradí jak upravit vaší životosprávu a vysvětlí jak a proč používat doplňky zdravé výživy. Pak už to záleží jen na vás, jestli se budete držet rad trenéra, aby jste byli spokojeni se svými výsledky. Role trenéra je postarat se o vás takovým způsobem, aby pro vás cvičení ve fitness centru neznamenalo stres a utrpení, ale naopak příjemně strávený volný čas a pocit, že jste udělali něco pro své zdraví. Jestliže tento pocit nemáte, změňte raději trenéra nebo posilovnu, ale hlavně se nenechte odradit!

Posilování má tu velkou výhodu, že můžete začít v jakémkoli věku, třeba i v šedesáti letech, nebo i když jste nikdy nesportovali, a nebo jestli že jste na ostatní sporty nešikovní. Je to jeden z mála sportů, kde můžete zapojit všechny svalové partie rovnoměrně a dokonce můžete vyrovnat svalovou disbalanci. To znamená, že jestliže máte nějakou partii vyvinutější, zaměříte se cvičením na to, aby se vaše tělo stalo symetrickým a sladěným. Cvičení v posilovně je vhodné i jako doplňkový sport pro sportovce z jiného odvětví, zejména v období, kdy máte ve vašem oblíbeném sportu sezónní přestávku. Bez treninku v posilovně se dnes neobejde ani většina vrcholových sportovců.

Chtěl bych vás také varovat před používáním zakázaných anabolických preparátů. Je to problém dnešní doby, se kterým se můžete setkat, když se vám bude snažit někdo tyto zakázané látky nabídnout s tím,že vám pomůže usnadnit cestu za vaším cílem. Uvědomte si, že pomoct chce hlavně sám sobě tím, že si z vás udělá odběratele a bude na vás vydělávat peníze. Tyto zakázané anabolické látky působí na podobném principu jako drogy. Klesá u nich účinnost, a proto musíte stále zvyšovat jejich dávky a tím samozřejmě poškozujete víc a víc vlastní zdraví. Mají mnoho vedlejších účinků a jsou návykové. Znám mnoho lidí, kteří po používání těchto látek skončili v nemocnici na jednotce intenzivní péče a i ty, kteří si těmito přípravky přivodili trvalé zdravotní následky. Nikdy nepovyšujte estetiku vašeho těla nad vaše zdraví!

Zdraví by mělo být vlastně tím základním důvodem proč chodit do fitness centra, ale není jediným. Je dobře,že stále vznikají nové a modernější sportovní zařízení, ve kterých je široké spektrum služeb. Sport se zde spojuje s relaxací a zábavou a tím se vytváří prostředí, kde se lidé mohou odreagovat od starostí denního života a navazovat nové osobní i obchodní kontakty. Dnes ve fitness centrech najdete takové služby jako jsou posilovna, různé druhy aerobního cvičení, bojové sporty, video cycling, squash, bazény, vířivé vany, masáže,koutek na hlídání dětí,občerstvení se sportovní a zdravou výživou, prodejny se specializovaným sportovním zbožím, kde najdete doplňky zdravé výživy, sportovní obuv a sportovní oblečení. I fitnesové oblečení dnes podléhá módním trendům a proto vám dám jednu radu. První co na sobě můžete změnit k lepšímu ještě než vůbec začnete cvičit, je právě takové oblečení, které skryje vaše nedostatky a ukáže vaše přednosti. Dnes už není doba na to, že si doma najdete to nejhorší staré tričko a tepláky, aby jste si neničili pěkné oblečení. To by se vám také mohlo stát, že vás do takového sportovního zařízení ani nepustí.

Některá fitness centra se specializují na určitou klientelu. Vznikají například fitness jen pro ženy, kam muži nemají přístup, pro homosexuály a také vznikají fitness kluby, kam mají přístup jen členové klubu.

Vy by jste si měli vybrat takové zařízení, které splňuje vaše požadavky s ohledem na vaše časové a finanční možnosti. Důležité je, aby jste se v takovém sportovním zařízení cítili dobře, vyhovovalo vám prostředí, personál, složení klientely a rozsah služeb. To vše na vás bude působit a může se stát, že budete muset vyzkoušet různá fitness centra, než najdete to pravé.

Na závěr přeji hodně štěstí, mnoho sportovních a osobních úspěchů, které očekáváte od návštěv vašeho fitness centra a možná i vy se zařadíte mezi ty, pro které se fitness jako životní styl stal součástí každodenního života. A i kdyby vás tento druh sportu neoslovoval, tak je mnoho jiných dalších sportů, kterým se můžete věnovat. Vždyť nejlepší investicí je investice do vlastního zdraví a kdo sportuje daleko lépe překonává životní překážky.

 Osobní trenér

 Dárkové poukazy

 Česká asociace dračích lodí

 Fan Club Czech Republic